A húshoz
- 50 dkg marhafartő
- 6 ek szezámolaj
- 0.5 evőkanál étkezési keményítő
- 1 ek szójaszósz
- 1 db brokkoli (kisebb, rózsáira szedve)
- 2 db sárgarépa
- 1.5 dl marha alaplé
- 20 dkg spenót (bébi)
Az elkészítéshez
- A páchoz a hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A húst vékony csíkokra vágjuk, és jól összekeverjük a páccal. 30 percre hűtőbe tesszük.
- A sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk, a spenótot kisebb darabokra tépkedjük.
- Egy wokban vagy serpenyőben felmelegítünk2 evőkanál szezámolajat, beledobjuk a húst, és keverve-rázva 2-3 percig sütjük benne. Kivesszük a serpenyőből, és felretesszük.
- A keményítőt összekeverjük a szójaszósszal, és állni hagyjuk.
- A maradék szezámolajat felmelegítjük, beletesszük a brokkolit, répát, ésrázva sütjük 2-3 percig.
- Hozzáadjuk az alaplét, és lefedve 1-2 percig pároljuk a zöldségeket. Végül belekeverjük a spenótot, a marhahúst és a keményítős keveréket. Addig főzzük, míg a lé sűrűsödni nem kezd.
- Frissen főtt rizzsel tálaljuk.