Receptkönyv

Elkészétési idő:

Hány főre:

ebéd

vacsora

leves

vegetáriánus

Hozzávalók:
Elkészítés:

A zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott póréhagyma alsó, fehér részét. Erre rádobjuk a felkockázott és meg-hámozott répát és sütőtököt, megforgatjuk. Rácsurgatjuk a mézet, megszórjuk az őrólt, vagy reszelt friss gyömbérrel, majd kevergetve pirítjuk még így egy-két percig.

Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk. 10 perc főzés után felöntjük a tejszínnel, reszelünk bele szerecsendiót. A legjobb állag elérése érdekében a legjobb, ha ebben a fázisban pont ellepi a lé a zöldséget.

Még egyszer felforraljuk a levest, és ha minden teljesen puhává főtt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk.

Hasonló receptek

Termékeink

Keresés